Monday, 7 September 2015

Recipe | Spaghetti alla Carbonara

In Portuguese

Vamos aprender a fazer Carbonara? :))

Esta é uma das minhas comidas italianas favoritas e finalmente tive a oportunidade de aprender a receita original (é o que dá ter amigos italianos cá em casa - Grazie Tiziana!! =D )


Ingredientes 

Para duas pessoas:
  • 3 ovos médios (Gemas)
  • 200g de pancetta (bacon)
  • 160 - 200g esparguete
  • Queijo parmesão
  • Noz morcada
  • Pimenta preta (qb)
  • Sal (qb)

Preparação

1 - Molho
  1. Bater as gemas;
  2. Adicionar às gemas dos ovos o sal, a pimenta e uma pitada de noz moscada;
  3. Adicionar o queijo parmesão ralado até que a mistura fique com uma consistência intermédia (sem ser demasiado liquida ou grossa);
  4. Misturar os ingredientes até que o molho fique homogéneo e reservar.
2 - Massa
  1. Adicionar água e sal e deixar ferver;
  2. Adicionar a massa e deixar ferver durante 7-8 minutos
3 - Carne
  1.  Colocar a pancetta numa frigideira e levar ao fogão;
  2. Deixar fritar por uns minutos (neste caso depende do gosto pessoal - se gosta de uma textura mais crocante deverá deixar por mais tempo e vice versa).
4 - Misturar o esparguete com  o molho e, por fim, adicionar a pancetta. A gordura natural libertada pela pancetta irá "cozinhar" os ovos que fazem parte do molho, por isso deverá ser adicionada enquanto ainda estiver quente.


Et voilá...Buon Appetito!! :D


In English

 Let's learn how to prepare Carbonara? :))

This is one of my favorite Italian dishes and I finally had the chance to learn the original recipe (that's the result of having Italian friends in my home - Grazie Tiziana!! =D )

Ingredients

For two people:
  • 3 medium size eggs (Yolks)
  • 200g of pancetta
  • 160 - 200g spaghetti
  • Parmesan cheese
  • Nutmeg
  • Black pepper (as needed)
  • Salt (as needed)
Method

1 - Sauce
  1. Beat the yolks;
  2. Add the salt, the black pepper and a little bit of the nutmeg;
  3. Add the grated parmesan until the mixture gets and intermediate consistence (not too liquid or too thick);
  4. Mix all the ingredientes until the sauce looks more homogeneous.
2 - Pasta
  1. Add the salt to the water and boil it;
  2. Add the pasta and cook it for 7-8 minutes.
3 - Meat
  1. Put the pancetta in a sauce pan and leave it on the stove;
  2. Let it fry for few minutes (the time you fry it depends on your personal taste - if you like it more crunchy leave it for longer and vice versa).
4 - Mix the spaghetti with the sauce and, finally, add the pancetta. The natural fat released by the pancetta will "cook" the eggs that are part of the sauce, so it should be added while is still hot.


Et voilá...Buon Appetito!! :D






While preparing...

Beat the yolks and add black pepper and nutmeg


Add the parmesan



Mix the ingredients


Boil the pasta



Add the pancetta in the sauce pan


And let it  fry for a moment



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