Tuesday, 1 December 2015

Queijadas de Ricotta | Recipe


In Portuguese

 Se há coisa que eu gosto é chegar do laboratório e continuar as minhas "experiências" mas, desta vez, na cozinha!!

Ontem sairam umas queijadinhas de ricotta. E que maravilha que ficaram!

Para 12 queijadinhas:

Ingredientes
  • 1 caneca de leite (+/- 250 ml)
  • 250g de queijo fresco (usei Ricotta)
  • 3 colheres de sopa de açúcar
  • 30g de manteiga
  • 1 ovo
  • 2 colheres de sopa de farinha (usei Doves Farm Self Raising)
  • Raspa de um limão

Preparação 
  •  Colocar o queijo num recipiente e mexer durante uns segundos;
  • Adicionar a manteiga previamente amolecida, o ovo, o açúcar e a raspa de limão. Bater durantes uns minutos;
  •  Adicionar o leite e a farinha e bater durante mais alguns minutos até a mistura ficar homogénea;
  • Deitar o preparado em forminhas e levar ao forno pré-aquecido a 180ºC  durante cerca de +/- 35 minutos.

In English 

If there's something I really like is coming back from the lab and continue my "experiements" but, this time, in the kitchen!!

Yesterday I've tried a Portuguese recipe of cupcakes (don't know if this is a correct name for these "little" cakes - Queijadas (Just for you to learn a bit more, the principal ingredient is cheese and in Portuguese it is called "Queijo" that's why they are named Queijadas. :) )

Ingredients 
  •  1 mug of milk (+/- 250 ml)
  •  250g of Ricotta
  • 3 soup spoons of sugar
  • 30g of butter
  • 1 egg
  • 2 soup spoons of flour (Doves Farm Self Raising)
  • Zest from 1 lemon
Method
  •  Add the cheese in a recipient and stir for a bit;
  •  Add the butter slightly melted, the egg, the sugar and the lemon zest. Stir well;
  • Add the milk and the flour and stir again very well;
  • Place the dough into little forms and put it into the preheated oven at 180ºC  for +/- 35 minutes.


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