In Portuguese
Se há coisa que eu gosto é chegar do laboratório e continuar as minhas "experiências" mas, desta vez, na cozinha!!
Ontem sairam umas queijadinhas de ricotta. E que maravilha que ficaram!
Para 12 queijadinhas:
Ingredientes
- 1 caneca de leite (+/- 250 ml)
- 250g de queijo fresco (usei Ricotta)
- 3 colheres de sopa de açúcar
- 30g de manteiga
- 1 ovo
- 2 colheres de sopa de farinha (usei Doves Farm Self Raising)
- Raspa de um limão
Preparação
- Colocar o queijo num recipiente e mexer durante uns segundos;
- Adicionar a manteiga previamente amolecida, o ovo, o açúcar e a raspa de limão. Bater durantes uns minutos;
- Adicionar o leite e a farinha e bater durante mais alguns minutos até a mistura ficar homogénea;
- Deitar o preparado em forminhas e levar ao forno pré-aquecido a 180ºC durante cerca de +/- 35 minutos.
In English
If there's something I really like is coming back from the lab and continue my "experiements" but, this time, in the kitchen!!
Yesterday I've tried a Portuguese recipe of cupcakes (don't know if this is a correct name for these "little" cakes - Queijadas (Just for you to learn a bit more, the principal ingredient is cheese and in Portuguese it is called "Queijo" that's why they are named Queijadas. :) )
Ingredients
- 1 mug of milk (+/- 250 ml)
- 250g of Ricotta
- 3 soup spoons of sugar
- 30g of butter
- 1 egg
- 2 soup spoons of flour (Doves Farm Self Raising)
- Zest from 1 lemon
- Add the cheese in a recipient and stir for a bit;
- Add the butter slightly melted, the egg, the sugar and the lemon zest. Stir well;
- Add the milk and the flour and stir again very well;
- Place the dough into little forms and put it into the preheated oven at 180ºC for +/- 35 minutes.
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