In Portuguese
Aqui fica a receita de um bolinho rápido, saudável e delicioso!! :)
A mistura é suficiente para um bolo pequeno e 6 muffins.
Bolo de Maçã e Canela
Ingredientes
- 3 ovos
- 1 caneca de açúcar mascavo
- 1.5 caneca de farinha isenta de glúten Doves Farm self raising
- 1/2 caneca de óleo
- 1/2 caneca de leite sem lactose
- 1 colher de chá de canela em pó
- 1 colher de chá de fermento
- 2 maçãs
- Bater bem os ovos com o açúcar, canela até ficar cremoso;
- Juntar o óleo e bater de novo até ficar bem incorporado;
- Juntar a farinha e o fermento. Mexer bem até a massa começar a formar bolhinhas
- Cortar a maçã em pedaços pequenos e adicionar à mistura,
- Untar a forma com manteiga e porvilhar com farinha;
- Cortar fatias finas de maçã e adicionar em duas camadas;
- Levar ao forno pré-aquecido a 180ºC durante +/- 40 minutos.
In English
Today I will give a recipe for a very quick, healthy and delicious cake!! :)
This mix is enough for a small cake and 6 muffins.
Apple & Cinnamon Cake
Ingredients:
- 3 eggs
- 1.5 mug of gluten free flour (Doves Farm Self Raising)
- 1 mug of brown sugar
- 1/2 mug of sunflower oil
- 1/2 mug of lactose free milk
- 1 dessert spoon of cinnamon powder
- 1 dessert spoon of baking powder
- 2 apples
Method:
- Add the sugar, then the cinnamon, eggs and stir very well until it gets creamy;
- Add the sunflower oil and mix it very well;
- Add the flour and the baking powder. Mix very well until the dough starts forming bubbles;
- Cut the apple into small pieces and add it to the mix
- Grease the cake form with butter and sprinkle it with flour;
- Cut thin slices of apple and add 2 layers;
- Add the dough into the cake form and put it into the preheated oven at 180ºC for +/- 40 minutes (the duration depends on the ovens - always have a look!! ;) )
No comments:
Post a Comment